www.alex-foto.se ---- e-mail: info@alex-foto.se

Copyright © 2018 www.alex-foto.se - Alex tel: 073 - 99 716 73
e-mail: info@alex-foto.se
 
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • blue color
  • green color
Välkommen till www.alex-foto.se
Hästtävling Älmhult
Uppdateringar med bilder

_dsc0283.jpg

Jag är rätt ny med att fotografera hästar, och svårt för mig att veta exakt om vilka bilder/vinklar är det bästa att ta när man tävlar med en häst, så skriv gärna och berätta vilka bilder är bäst, vilka vinklar, hur ska hästen se ut, vilken ställning hästen ska ha när man ska ta porträtt bilder på hästen osv osv, all nyttig info är guld värt!

Hoppas iallafall att de här bilderna duger, här är direktlänk till bilderna!

Att tänka på att kvalitén på bilderna som finns på nätet är inte detsamma som orginalet.

 
Lörby IF vs Emmaboda IS
Uppdateringar med bilder

_dsc8151.jpgLörby IF och Emmaboda IS spelade Svenska Cup i tisdes, det blev onekligen en väldigt spännande match, det blev både 2*15 minuters förlängning där resultatet slutade med 1 - 1 och därefter blev det straffar där Lörby IF van med 5-4. Grattis Lörby! Direktlänk till bilderna hittar ni självklart här!

 
Gocartsträning
Uppdateringar med bilder
_dsc7968.jpgJa, då var man och testade på att fotografera gocart också. Här är direktlänk till bildern
 
Motorbromsa vs Frikoppla
Debatt

Frikoppla eller Motorbromsa? Ett ämne för alla som äger, eller kör en bil.
Vilket tjänar man mest på? Lönar det sig att motorbromsa, eller är det egentligen bättre att frikoppla och glida fram till korsningen/stoppet Dessa är frågor många billister ställs inför.

Jag och en arbetskompis, vi diskuterade just detta ämne för några månader sedan, och vi var väldigt oense om ett par saker angående detta ämne. Han påstod att om man motorbromsar så stoppas bensinflödet till motorn helt och hållet (alltså 0) och så fort man börjar trycka på gasen så ska det komma fram bensin till motorn och så kör man vidare.

Mitt påstående var att när man motorbromsar så kommer det fortfarande fram bensin till motorn, fast bara minimalt.
Mitt svar på detta grundar sig på flera faktorer.
Det första är att om bensinflödet stoppas helt och hållet till motorn, och tändstiften fortfarande skulle tända så "spikar" du motorn.
Det andra skulle det vara att om bensinflödet skulle stoppas helt och hållet, och sedan skulle komma tillbaka när du trycker på gasen så blir det ett litet "hack" när motorn ska börja tända igen.

Så, vilket är det rätta svaret? Stoppas bensinflödet helt och hållet när du motorbromsar? Eller bättre att glida med bilen så kommer du lite längre än om du hade motorbromsat?

Ska vi ta och diskutera detta och se vad ni tycker, eller finns det någon där ute som kan svara på detta till 100%, kanske även ge oss några länkar till hemsidor där man kan läsa om just detta.

Så, komigen gott folk, diskutera!!

 
Motionstävling Hillarpsbanan i NV Skåne
Uppdateringar med bilder
_dsc6580.jpgEn underbar dag med mycket solsken! Här är mina bilder från den dagen, hoppas ni har tid och ork att titta genom allt! Direktlänk till bilderna
 
SM i sidovagnscross Varberg
Uppdateringar med bilder

_dsc4479.jpgJa, ännu en våt dag i sveriges histora. De här våta och regniga dagarna verkar aldrig ta slut.

SM i sidvagnscross som skulle köras i Varberg blev inte riktigt vad man hade hoppats på! Banan var mycket lerig och väldigt svårkörd på grund av det eviga regnadet. Jag tänker speciellt på en backe där många av sidvagnscrossarna blev ståendes på grund av att de inte kunde ta sig upp och därför blev de ett hinder för alla andra. Många försök har gjorts för att genomföra SM i sidvagnscross, men varje gång blev det ett totalt misslyckanden.

På grund av att SM i sidvagnscross inte kunde genomföras i Varberg blev det tal om att flytta tävlingen till Danmark istället och köra det samtidigt med DM. Vad det blev av detta kan jag tyvärr inte svara på, men man får väl hoppas på att ledningen hittar en vettig lösning på det hela.

Jag har iallafall bilder att lägga ut från en blöt och lerig fotograf, och jag hoppas att nån blev en intressant bild! ;) Direktlänk till bilderna...

 
MX-champ Sösdala
Uppdateringar med bilder
tn_dsc0639-2.jpgDenna dagen blev också en tråkig och målnig dag, det regnade lite i början av dagen men regnet avtog rätt snabbt. Men lite regn, eller dåligt väder hindrar inte crossfolket från att tävla och att ha trevligt.

Denna dag var jag också där och tog lite bilder. Bilderna blir dock inte lika bra som när solen är framme, men ändå... här är direktlänk till bilderna iallafall!
 
Catwalk (modevisning) i Kristianstad
Uppdateringar med bilder

tn-raw00626.jpgDet var en perfekt dag för en catwalk i Kristianstad. Handelsstaden bjöd på en härlig modevisning i toppklass där de visade upp kläder allt från de oerhört sexiga underkläder för tjejer till fina vår/sommarkläder för barn!
Sjävklart var jag också där för att dokumentera allt detta, som vanligt hittar ni alla mina bilder i min fotoplayer. Direktlänk till bilderna.

 
Fallskärmshoppning Everöds Flygplats
Uppdateringar med bilder

fallskarm.jpgJa, då har man varit på detta också och det var en rolig upplevelse även att jag inte hoppade själv.

Det som förvånade mig dock att de som hade fallskärmshoppning som hobby var väldigt unga. Då tänker jag alltså inte på 10 - 15 åringar, men mellan 20 och 35. Men måste dock ändå påpeka att även om de här människorna var unga, så tog de sitt uttrustning, övningarna och själva hoppandet på största möjliga allvar.

De vek ihop sitt eget fallskärm, de övade på olika formationer innan de åkte upp osv osv.
Gemenskapet i klubben var helt underbar. Man blev omhändertagen på ett bra sätt och det märktes väldigt väl att alla som var där, var som en stor lycklig familj.

De berättade att man kan även hoppa tandem hoppning. Kostanden för detta var 2400 kr. Men kan även skaffa sig licenser om man verkligen vill satsa på hoppning. Kostanden för detta hamnade på 5900 kr och 8900 kr beroende på vad det är för licens du vill ha.

Jag fick iallafall en väldigt positiv uppfattning av klubben, och kommer definitivt att återvända dit igen. Länk till klubben om vill ta kontakt med de http://www.skydiveskane.se/

Jag fick också några bilder när de hoppade, dock bara från marken, men ändå.... Här är direktlänk till bilderna.
Intruktioner på hur du beställer!

 
Motionstävling Anderslöv MK (bökeslund)
Uppdateringar med bilder

tn_dsc8190.jpgDet var en underbar dag fullt av solsken, och glada tävlingsinriktade människor! Det var väldigt många som kom på den här tävlingen, sammanladgt var det runt 160 st som körde. Självklart passade jag själv på att vara med den här dagen, och som vanligt så blev det alldeles för många bilder, sammanlagt har jag lagt ut 1400 bilder, så jag antar och hoppas på att det finns en bild av er alla i mitt fotogalleri. Kika gärna och skriv vad ni tycker. Här är direkt länk till bilderna! (bilderna hittar ni i katalogen /motor/2008-04-16...  (även beställningar kan utföras direkt från fotoplayern, så det är bara till att leta upp bilderna du vill ha, bestämma vilka storlekar du vill ha, även fotocollage kan jag fixa, sen så är det bara till att lägga ordern. Förstår du inte riktigt hur allt funkar så kan jag hjälpa dig, bara till att skicka iväg ett mail så löser vi det tillsammans)
Här hittar du lite info om hur du handlar, och betalar. INFO
Jag kan även i vissa fall redigera bort något störande objekt från bilden, så som exempelvis funktionärerna. Men då kan det även tillkomma en viss redigeringsavgift beroende på hur lång tid det skulle ta, men säkert inga fantasisummor, låter det intressant så lägg en helt vanlig beställning, skicka därefter ett mail till mig om vad det är du vill få bort så ska jag göra mitt bästa att du ska bli nöjd. 

 
Lörby IF vs Veberöds AIF
Uppdateringar med bilder
tn_dsc6113.jpgEn härlig, men blöt match mellan Lörby IF vs Veberöds AIF där resultat blev 2-0 för Lörby IF grattis till er tjejer! Direkt länk till bilderna hittar ni som vanligt i mitt FotoPlayer
 
Vårsatsning i Veinge
Uppdateringar med bilder

tn_dsc4906.jpgVårsatsning i Veinge blev en blöt dag, men oj så spännande!!
Regnet öste ner, och det verkade aldrig ta slut, men alla de tappra killar och tjejer som var där är riktiga tuffingar! Ja, de fick verkligen känna på hur det är att kämpa och att ta sig i mål helskinad på grund av den extremt svårkörda banan. All den regn fick sanden att bli väldigt blöt, kletig och mjuk. Jag blev inte heller stoppad av detta, utan det var riktigt roligt att vara med där och fotografera alla de tappra.
Det blev dock en del vurpor, och några blåmärken, men detta är väl den riktiga sporten?
I iallafall, här har ni mina Direktlänk till bilder från den där dagen, och ursäkta att det dröjde 1 vecka att lägga ut de.

 
Motormässan Malmö
Uppdateringar med bilder
Dagen började med dåligt väder. Hela vägen till Malmö regnade det. Det blev dock lite upphåll lite då å då. Som tur var så var det uppehåll när jag stod i kön i 45 minute. Så min förhoppning på vackra och spännande bilar bara växte och växte. Men väl inne så möttes jag dock av besvikelse.
Väldigt få stylade bilar, jag kunde faktiskt räkna de på fingrarna. Det enda som jag själv tycker var spännande med mässan var alla de vansinnesåken ute på gården. Skit va de körde (vissa av de) speciellt R8-an, men det kalla vädret tvingade mig in igen.
Jag såg dock Ferrari, Koenigsegg,  Maserati och Audi R8 som bör nämnas, men någon wow upplevelse över Motormässan var det dock inte.

Bilder hittar ni som vanligt här på min hemsida!
 
SMS-Skämt
Skämt
SMS #1
Krille o Tony var sugen på öl, men hade bara 20 kr att dela på. Krille fick en idé, sprang in till kötthandlarn och kom ut med en korv. De gick till puben o beställde in 2 öl o 2 whiskey.
- Är du tokig sa Tony, vi har inga pengar.
- Ta det lugnt sa Krille, och log. Jag har en plan.
När de druckit upp allt stack han in korven genom blixlåset, bad Tony att gå ner på knä och ta den i munnen. Bartendern såg de och kastade ut de utan att de fick betala. Så fortsatte de pub efter pub. Efter den 10 puben sa Tony, nu orkar jag inte längre, jag är full och knäna värker. Hur tror du jag känner mig då? Jag tappade korven på den 3-e puben.

SMS #2
Jag hörde att du blev rånad i natt och att rånaren gav dig 2 val.
1: Var att ge honom din telefon.
2: Att du skulle suga hans kuk.
Jag ser att du fortfarande har kvar din telefon!
 
Motormässan på Elmia
Uppdateringar med bilder
  En underbar dag med riktigt många bilar att titta på. Förra året var det dock en besvikelse, men i år var det mycket bättre med många nya bilar och kvalité på det mesta!! (Bilder hittar du under Motor/2008-03-21 Motormassan Elmia)
 
Sabelträffen 2
Uppdateringar med bilder
Sabelträffen 2 2008-03-01(bilder under mingel)
Min första träff som arangerades av www.modellbilder.se blev en riktigt rolig dag! Många trevliga människor att prata med och diskutera foto med. Hoppas på en repris på detta snart!
 
Födelsedagsfest vs Harrys
Uppdateringar med bilder
Födelsedagsfest á la Lörby, och därefter Harrys, en helt toppenkväll helt enkelt!! Grattis Kattis! Bilder från födelsedagsfesten under Fester, Harrys är under Mingel
 
Mjällby vs Värnamo
Uppdateringar med bilder
Mjällby vs Värnamo  Mjällby vs Värnamo
 Ännu en underbar dag och en underbar match.
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 10

Logga inStat. sedan 2008-02-09

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterIdag21
mod_vvisit_counterIgår25
mod_vvisit_counterDenna veckan114
mod_vvisit_counterDenna månaden471
mod_vvisit_counterAlla145894

Lokala Företag

Banner
Banner